Тернопільський національний медичний університет імені
І.Я. Горбачевського
Зі спортом дружити - здоровими бути!
2598 15.03.2017
Давибіда Наталя Олегівна

Кандидат біологічних наук, доцент кафедри — Давибіда Наталя Олегівна
Науковий ступiнь — к.б.н.
Вчене звання — доцент
Посада— доцент кафедри
E-mail — davybidano@tdmu.edu.ua

ОСВІТА:
В 1998 році закінчила факультет фізичного виховання Тернопільського державного педагогічного університету ім.В.Гнатюка.
З 2002 року прийнята на посаду викладач кафедри спортивної медицини і фізичного виховання у Тернопільський державний медичний університет. У зв`язку з вступом на заочне відділення Харківського національного фармацевтичного університету на факультет «Фармація» у 2005 році, була переведена з асистента кафедри спортивної медицини і фізичного виховання на кафедру фармакогнозії та медичної ботаніки на посаду старшого лаборанта. Успішно закінчивши у 2009 році Харківський національний фармацевтичний університет і отримавши диплом фармацевта була переведена асистентом кафедри медичної реабілітації та спортивної медицини.

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ:
У квітні 2010 року захистила дисертацію в Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського на тему: «Морфофункціональна характеристика довгих кісток за різних режимів рухової активності у віковому аспекті», та ВАК України присуджено науковий ступінь кандидата біологічних наук.
У вересні 2013 року переведена на посаду доцента кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ:
Реабілітація людей інвалідів, масаж при різних травмах опорно-рухового апарату, серцево-судинної та дихальної систем. Розробка комплексів фізичних вправ для людей з різними вадами здоровя.
На даний час являється завучем кафедри. Веде заняття з фізичного виховання на І-ІІ курсі медичного факультету для вітчизняних та іноземних студентів, а також спеціальні медичні групи для студентів, які за станом здоров’я не можуть займатися у загальних групах. Читає лекції та веде практичні заняття для студентів медичного факультету за спеціальностю «Здоров’я людини» з таких дисциплін як: Масаж загальний та самомасаж, масаж реабілітаційний, теорія і методика фізичного виховання та інші.
Пройшла цикл підвищення кваліфікації «Фізичне виховання і здоров’я» посвідчення № 139 з 10.01.2015 по 11.02.2015р. при Київському Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця де виконала план і програму циклу та склала іспит на відмінно.